joi, 12 aprilie 2012

Imagini cotidiene - normalitatea romaneasca

Am mai facut cateva poze cu realitatea romaneasca. Le pun aici pentru cazul in care uiti cum e "acasa" si ai vrea sa te intorci. Desigur, trebuie intai sa pleci undeva ca sa ai, potential, unde sa iti doresti sa te intorci dar... poate avem noroc pana la urma.


Convietuire om animal de cel mai inalt nivel. Chiar daca era plin de purici (s-a scarpinat din greu vreo 5 minute inainte sa adoarma) nu l-a dat nimeni jos din autobuz, ba chiar il priveau toti cu simpatie.



Nu, nu e vorba de aprovizionare cu duba. E vorba de tinut legume/fructe in duba permanent, intrucat nu e suficient loc in magazin si nici pe trotuar in fata magazinului. In plus, cand vine controlul (de ce oare vine anuntat?) este locul unde sunt duse repede legumele/fructele stricate ca sa para ca tot ce e in magazin e proaspat.



Dorinta de cultura e mare deci hai sa punem un/o ceva in pasaj la universitate sa se uite pulimea. Dar hai sa o/il si inconjuram cu panglica, ca astia pun si mana! Ce daca acum arata ca un rahat pansat in mijlocul drumului? Oricum n-au rezolvat problema cu cei care pot intra pe sub panglica...



In statia de tramvai, la Obor. N-am reusit sa surprind nici 10% din mizeria de acolo dar se poate vedea un sample totusi: aproape toti din poza sunt "comercianti" agresivi de ieftineli care au invadat zona statiei de luni bune.
In afara de haine si stergare se poate vedea si o lada cu varza cu ajutorul careia se faceau demo-uri pt razatoarea "minune". Porneau la comanda cand aparea tramvaiul in statie si se opreau cand ramaneau fara clienti.


Din nou in statia de tramvai. Se observa ca e fenomen de masa depasirea coloanei de masini aflate la stop, intrand prin statia de tramvai (ba uneori si pe linia de tramvai de pe sensul celalalt cand asta e ocupata).
Asta si pentru ca, chiar cand exista politist in intersectie, rolul lui pare ca este de a fluidiza cu orice pret circulatia in vederea coloanelor oficiale ce vor veni, nu pedepsirea conform legii a celor care merita.
Inca un detaliu: poza este facuta exact langa sediul central al politiei capitalei (Stefan cel Mare).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ceva de zis?